Being a Christian in today's world is very hard. But do not let that scare you, anything worthwhile is worth working for. Being a Christian can be hard but it can also be fun. That is my objective, through my own stories, stories of my friends and a lot of plagiarism (Just kidding, only a little plagiarism.), I am going to show that you can be a Christian and still have fun!

the most wasted of all days is one without
laughter - e e cummings


Monday, December 12, 2005


  Check your Christmas IQ!


Here we go, lets see how many of these question you can answer correctly. One thing, all your answers have to be backed up by the Bible. Tell me how many you got right. I am going to post the answers in the comment section. Good luck!

1. For the journey to Bethlehem, Mary & Joseph...
a) walked.
b) Joseph walked; Mary rode a donkey.
c) rode a bus.
d) Who knows?

2. When Mary became pregnant, Mary & Joseph were...
a) married.
b) just friends.
c) engaged.
d) none of the above.

3. When Mary became pregnant...
a) Joseph married her
b) Joseph wanted to dissolve their relationship.
c) Mary left Nazareth for a while.
d) both b & c.

4. Christmas has always been observed...
a) on December 25th.
b) on January 17th
c) at Grandma's house.
d) none of the above.

5. How many wise men came to see Jesus?_____

6. Who directed Mary & Joseph to go to Bethlehem?
a) Herod
b) an angel
c) Caesar
d) the IRS

7. Just what is a heavenly host?
a) an angelic choir
b) the welcoming angel in heaven
c) an army of angels
d) none of the above

8. How many angels spoke to the shepherds?
a) a multitude
b) two - Gabriel and Michael
c) one
d) Who knows?

9. What song did the angels sing?
a) "O Little Town of Bethlehem"
b) "Joy to the World"
c) "Glory to God in the Highest"
d) none of the above

10. Baby Jesus was born in a...
a) cave
b) manger
c) barn
d) Who knows?

11. Joseph's family was from...
a) Jerusalem
b) Nazareth
c) Bethlehem
d) none of the above

12. What animals where present at Jesus' birth?
a) cows, sheep, and camels
b) cows, sheep, and donkeys
c) lions and tigers and bears (oh my)
d) Who knows?

13. What is a manger anyway?
a) a barn
b) a place for hay
c) a feeding trough
d) a Bible term for the church nursery

14. When did baby Jesus cry?
a) when He opened the wise men's gifts
b) whenever babies usually cry
c) when the cattle started lowing
d) "no crying he makes"

15. Who saw the star over Bethlehem?
a)Mary & Joseph
b) shepherds
c) three kings
d) none of the above

16. What in the world are Magi?
a) Eastern Kings
b) bankers
c) astrologers
d) school teachers

17. When the wise men brought their gifts to Jesus, they found Him in...
a) a manger
b) a house
c) Vacation Bible School
d) none of the above

18. What sign were the shepherds looking for?
a) a star over the stable
b) a barn outlined with Christmas lights
c) a baby in a manger
d) both a & c

19. What did the innkeeper say to Mary & Joseph?
a) "I have a stable out back."
b) "Come back after the holidays."
c) "There's no room in the inn."
d) none of the above

20. In what books of the Bible will you find these fascinating facts?
a) Matthew, Mark, Luke, and John
b) Matthew and Luke
c) Mark and Matthew
Matthew, Mark, and Luke


Scoring:
19 - 20 correct - Congratulations! You can separate fact from fiction.
18 - 16 correct - Not bad! Truth wins over tradition.
15 - 11 correct - Uh oh! You've been to too many Christmas plays.
10 or below correct - Ouch!
I hope you had fun and maybe learned a thing or two.
God bless and Merry Christmas,
Joe B

Check your Christmas IQ!

9 Comments:

At 7:36 PM, Blogger JOE B said...

No cheating, especially you Jimmy. Just Kidding everyone Jimmy doesn't cheat...much.
Here we go.
1. d
2. c
3. d
4. d
5. Bible doesn't say
6. c
7. c
8. c
9. d
10. d
11. c
12. d
13. c
14. b
15. d
16. c
17. b
18. c
19. d
20. b

 
At 7:36 PM, Blogger RodeoClown said...

Oh noes...
Where are the answers?

:)

 
At 4:02 AM, Blogger Andy said...

Hi... I'm Andy and thanks for visiting my blog... Nice blog by the way... I love the entries especially this quiz: Personally I'm preparing for a Bible Quiz Game show for our church Chritmas party this Sunday... God Bless

 
At 7:41 AM, Blogger Joe said...

Great test! Good fun and quite challenging!

 
At 3:09 PM, Blogger Dawn said...

I really enjoyed reading your blog and loved the Christmas IQ test! Thanks!!!

 
At 3:24 PM, Blogger Paula said...

Thanks for leaving a comment on my site. I am so glad you are continuing to write for the King. Your site is truly an inspiration!

 
At 10:53 PM, Blogger PresentStorm said...

ok here goes nothin..lol

1.B
2.C
3.D
4.D
5.It never says exactly
6.C
7.A
8.C
9.C
10.C
11.C
12.who knows?
13.B
14.D
15.C
16.A
17.D
18.A
19.C
20.B

Cool quiz:) I will have to go back and see how I did ...Thanks for your prayers and kind words:)

 
At 7:50 PM, Blogger Bar Bar A said...

I did pretty good!!!

Thanks for the nice comment you left me the other day, it made me smile.

Merry Christmas to you, your patient wife and your wonderful kids!

:)

 
At 3:18 PM, Blogger eph2810 said...

Great quiz! Thank you for sharing.

 

Post a Comment

<< Home